استراتژی بک آپ گیری NAS چیست؟

ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS) یک سیستم ذخیره سازی است که به رایانه‌ها اجازه می‌دهد از طریق یک شبکه محلی (LAN) به فضای ذخیره سازی دسترسی پیدا کنند. NAS معمولاً توسط شرکت‌ها برای ذخیره سازی داده‌های حساس استفاده می‌شود. تهیه نسخه بک آپ از دستگاه‌های NAS مهم است زیرا با این کار شما اطمینان حاصل می‌کنید که می‌توانید داده‌ها را در صورت از دست رفتن آن‌ها بازیابی کنید.

استراتژی بک آپ گیری NAS یک روش فنی برای بک آپ گیری از داده‌های NAS در یک سیستم و یا دستگاه دیگر است. یک استراتژی بک آپ NAS همچنین باید تمام جنبه‌های اضافی مانند تعداد نسخه‌ها، دوره‌ها و شرایط نگهداری، مکان‌ها و پلتفرم‌های مختلف و موارد دیگر را در نظر بگیرد. ما چندین استراتژی بک آپ گیری NAS و مزایا و معایب آن‌ها را در این مقاله بررسی خواهیم کرد. پس تا ادامه‌ی مطلب، با ما همراه باشید.

 

خطرات از دست دادن داده‌ها با NAS

دستگاه‌های NAS اغلب برای ذخیره داده‌های حساس سازمانی استفاده می‌شوند. احتمال از دست رفتن اطلاعات یک تهدید واقعی است و نباید نادیده گرفته شود. موارد زیر دلایل متداول برای از دست رفتن اطلاعات در دستگاه‌های NAS هستند:

خطای انسانی: اگر کاربر به طور تصادفی فایل‌ها را حذف کند، درایو را بازنویسی کند، دستگاه را به طور نامناسب به روز رسانی یا قالب بندی مجدد کند، می‌تواند منجر به از دست رفتن داده‌های NAS شود.

خرابی مکانیکی: سیستم‌های RAID برای جبران در خرابی یک درایو پیکربندی شده‌اند. با این حال، اگر چندین دستگاه از کار بیفتند، ممکن است دستگاه‌های باقی مانده نتوانند با بار مقابله کنند و باعث خرابی NAS شوند.

تهدیدات امنیتی: یک باج افزار یا سایر بد افزارها در دستگاه NAS می‌توانند منجر به از دست رفتن داده‌ها و قرار گرفتن داده‌های حساس در معرض مهاجمان شود. ممکن است افراد مخرب از دسترسی خود به یک سیستم NAS برای حذف یا دست‌کاری داده‌های NAS سوء استفاده کنند.

گرمای بیش از حد: نقص قطعه یا خنک کننده نا کافی می‌تواند منجر به گرم شدن بیش از حد شود که در نتیجه می‌تواند منجر به خرابی درایو شود.

قطع برق: نوسانات ولتاژ و اضافه ولتاژ می‌تواند باعث مشکلاتی در شبکه حافظه NAS شود. پس از بازیابی برق، دیسک‌ها ممکن است به درستی در RAID ادغام نشوند، که منجر به خرابی داده‌ها یا ایجاد مشکل در دسترسی به داده‌ها می‌شود.

خطای تعمیر و نگهداری: تکنسین‌هایی که NAS را سرویس می‌کنند، ممکن است نتوانند یک دیسک خراب را جایگزین کنند، یا به طور تصادفی دیسک اشتباهی را جایگزین کنند. چنین اقدامی می‌تواند باعث خرابی دیسک شود که منجر به از دست رفتن داده‌ها می‌شود.

بلایای طبیعی: مانند هر تجهیزات ذخیره سازی داخلی، دستگاه‌های NAS در معرض خطر از دست رفتن یا آسیب ناشی از آتش سوزی، سیل یا سایر فجایع مؤثر بر تأسیسات فیزیکی هستند.

پنج استراتژی بک آپ NAS

در ادامه استراتژی‌های رایجی که شما می‌توانید برای بک آپ گیری از دستگاه‌های NAS و محافظت از کسب و کار خود در برابر از دست دادن داده‌ها و اختلال در خدمات استفاده کنید، آورده شده است.

 توجه به این نکته مهم است که بیشتر این استراتژی‌های بک آپ گیری، به جز مواردی که به طور خاص ذکر شده است، با برنامه‌های کاربردی هماهنگ نیستند. بک آپ گیری با تغییراتی که برنامه‌ها روی فایل‌ها ایجاد می‌کنند هماهنگ نیست، و وقتی داده‌ها از بک آپ گیری بازیابی می‌شوند، برنامه‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند ممکن است خراب شوند یا به درستی کار نکنند.

 

1. بک آپ گیری در یک هارد دیسک USB مستقیماً متصل

برخی از مدل‌های دستگاه NAS پورت‌هایی را ارائه می‌دهند که به شما امکان می‌دهند یک هارد دیسک خارجی را از طریق پروتکل‌های USB و یا eSATA متصل کنید. یک روش بک آپ گیری ساده این است که یک هارد دیسک را به دستگاه NAS خود وصل کنید و فایل‌هایی را که می‌خواهید از آن‌ها محافظت کنید را کپی کنید.

مزایا: پیاده سازی آسان. به طور معمول، فروشنده NAS یک رابط وب را ارائه می‌دهد که شما می‌توانید از آن برای مدیریت و کپی فایل‌ها استفاده کنید.

معایب: این روش بک آپ گیری خودکار نیست، و نیاز به پیوست فیزیکی دیسک، شروع عملیات کپی و اطمینان از تکمیل موفقیت آمیز آن به صورت دستی را دارد. اگر در حین عملیات کپی فایل‌ها توسط برنامه‌ای باز یا تغییر داده شوند، یا از طریق شبکه به آن‌ها دسترسی داشته باشید، کپی ناقص خواهد بود و ممکن است فایل‌ها به صورت قدیمی یا خراب کپی شوند و یا اصلاً کپی نشده باشند.

2. بک آپ گیری در NAS ثانویه

شما می‌توانید داده‌ها را از یک دستگاه NAS به دستگاه ی کپی کنید. به عنوان مثال، با نصب یک پوشه مشترک از یک NAS راه دور در یک دستگاه NAS محلی. سپس یک دستگاه NAS به یک نسخه بک آپ برای دیگری تبدیل می‌شود. کپی کردن داده‌ها به طور مستقیم از یک NAS به NAS دیگر، دردسر یک سرور بک آپ را حذف می‌کند.

مزایا: بررسی کنید که آیا دستگاه NAS شما می‌تواند یک پوشه مشترک از راه دور را نصب کند یا خیر، و در این صورت، شما می‌توانید مستقیماً داده‌ها را از یک NAS به NAS دیگر کپی کنید. برخی از دستگاه‌های NAS به شما امکان می‌دهند تا وظایف داده را زمان بندی کنید، و اگر چنین باشد، شما می‌توانید به طور خودکار بدون تجهیزات یا نرم افزار اضافی، بک آپ گیری انجام دهید.

معایب: یک نقطه ضعف اصلی این رویکرد این است که اگر فایل‌ها در حین کپی شدن توسط برنامه‌ها باز شوند، بک آپ گیری می‌تواند ناسازگار و یا ناقص باشد.

 

3. بک آپ NDMP

پروتکل مدیریت داده‌های شبکه یا NDMP پروتکلی است که به طور خاص برای مدیریت بک آپ گیری از دستگاه‌های NAS طراحی شده است. این پروتکل دستگاه‌های NAS را قادر می‌سازد تا مستقیماً داده‌ها را در سراسر شبکه به دستگاه‌های نوار یا سرورهای بک آپ بدون نیاز به مداخله مشتری بک آپ ارسال کنند.

سرور بک آپ می‌تواند مستقیماً با دستگاه‌های NAS شما ارتباط برقرار کند، که نشان دهنده داده‌های دستگاه ذخیره سازی است که می‌توانند برای بک آپ گیری ارسال شوند. برنامه‌های اصلی بک آپ گیری (یعنی Veritas، Commvault، Dell EMC و IBM) معمولاً از NDMP پشتیبانی می‌کنند و سطوح مختلفی از عملکرد و یکپارچگی را ارائه می‌دهند.

مزایا: بک آپ گیری‌های NDMP برای داده‌های فایلی مناسب‌ترین هستند. نرم افزار Oracle Secure Backup به طور کامل از NDMP پشتیبانی می‌کند.

معایب: اکثر برنامه‌های دیگر پایگاه داده، از جمله Microsoft Exchange، SQL و Db2، به طور کامل از ادغام با بک آپ گیری NDMP پشتیبانی نمی‌کنند، زیرا برای اطمینان از ثبات عملکرد نیاز به آگاهی از جزئیات نرم افزار دارند.

در حالی که امکان استفاده از اسکریپت سفارشی برای بالا بردن آگاهی از بک آپ گیری وجود دارد، این معمولاً به این معنی است که باید به طور موقت برنامه را خاموش کنید. همچنین باید اسکریپت‌ها را نگهداری و عیب یابی کنید، که می‌تواند به دردسر بزرگی برای تیم‌های فنی تبدیل شود.

4. تکرار داده‌های مبتنی بر NAS

تکرار داده‌ها بین دستگاه‌های NAS قابلیت‌های بهبود یافته‌ای را در مقایسه با روش‌های دیگری که بررسی کرده‌ایم، از جمله آگاهی از عملکرد برنامه، ارائه می‌دهد. فروشندگان با استفاده از ترکیبی از تکثیر داده از راه دور و محلی (به عبارت دیگر، تکثیر داده‌ها به مقصد مرکز داده محلی و خارج از آن)، همراه با نرم افزارهای خاص، حفاظت از داده‌های NAS را ارائه می‌دهند.

 

5. بک آپ NAS با استفاده از سرویس ابری

سرویس ابری به طور خودکار بک آپ گیری‌های افزایشی و همیشگی در سطح بلوک ایجاد می‌کند. این کپی‌ها در قالب شیء ذخیره می‌شوند و تمام کارایی‌های ذخیره سازی ONTAP را حفظ می‌کنند. تهیه نسخه بک آپ شما 100 برابر سریع‌تر، با بازیابی آسان و بسیار قابل اعتمادتر از هر راه حل دیگری است. بک آپ گیری با استفاده از سرویس ابری کل فرایند بک آپ گیری را ساده می‌کند. زیرا سرعت آن بالاتر از روش‌های دیگر بوده و استفاده و مدیریت آن نیز آسان‌تر می‌باشد. چه به دنبال راهی ارزان‌تر برای ذخیره سازی نسخه‌های بک آپ خود باشید، چه به دنبال فناوری سریع‌تر و توانمندتر نسبت به NDMP یا راهی آسان برای فعال کردن استراتژی‌های 1، 2 و 3 هستید، بک آپ گیری با استفاده از سرویس ابری بهترین راه حل بک آپ گیری را برای ONTAP را ارائه می‌دهد.

این‌ها، پنج استراتژی کاربردی و مناسب برای بک آپ گیری با ذخیره سازهای NAS بودند. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. پرسش‌ها و دیدگاه‌های خود را حتما با ما به اشتراک بگذارید.